Friday, August 20, 2010

Threading...errr!!! + Bengang...GGRR!!!!

Ye..baru tadi kawan aku tanye if aku free on next friday( Nuzul Quran) since Selangor cuti..aku tanye nape..then die ckp..jom turun KL..kite p threading..then jalan2..aku terusss...waaaaaaa...aku ade replacement class...nak membebel pon ade..ye la..tiap2 cuti during ramadhan ni ade class ganti..aku nak balik kg pon takle..siap ade test la quiz la..nyampahhh ok!!
Pasal threading ni..aku tak la pernah buat..but kwn aku ckp sakit..betol ke?
 ni info pasal threading..

Threading is an ancient method of hair removal. It is popular in Persian culture where it is called Bande Abru ("Abru" means eyebrow, and "Band" is the thread). Threading the entire face is widely spread amongst Iranians, but it was originally practiced when a woman was getting married or during special occasions. In ancient Persia, threading was a sign that a girl had reached adulthood and become a woman.

My fren says dat treading elok ntuk buang rerambut halus kat muka..then makeup will soft on the face..
nak try gak...
TAPI act aku mmg bengang ngn class ganti yang mmg menganggu timing aku ntuk berehat...GGRRR!!
aku byk plan nak wat time cecuti camtu..klu asek kene ganti class...bile masenye aku nk p soping...wink! wink! nak beli itu ini.GGRRR!!!! bengang tahap gaban...

7 comments:

mysarah said...

my fren selalu buat threading ni. kalo tak biasa buat memang sakit skit. tapi bila dh bese ok je kot. tapi yg pasti lepas buat, tempat2 yang buang rambut tu akan jadi merah. tapi hasil dia memang ok la

Miss Byo said...

agak2 kan bape lame ek mase yang diperlukan ntuk wat threading nie b4 the wedding? kang kalu wat seminggu sebelum kang..tetibe merah lak muka..puas mak andam tu nak touch up..da la my skin ni dikategory gelap jelita..
:P

aDie dALi said...

yeke jomaat coti??? r u sure?

Pansy Princess said...

hi there,
tumpang lalu.. nie br 1st time nk komen kat sini..

nway, threading tue buat katne ye? mcm menarik je :)

kay kamal said...

i do threading mnthly masa kat india dulu..rm1 je..bnci tol cni rm 6 paling cheap..daymn

Miss Byo said...

adie: yes dear cooti k..on dat friday..nuzul Quran..fie ajak i p threading...
hi pansy..i pon tak sure nak wat katne..sbb ni my fren yang suggest nak wat..t i try tanye kat die..
Kay: ye ke mahal..tapi berapa lame ek ntuk tumbuh new hair?

kay kamal said...

threading approx 2 weeks..tapi kalo u nk men tipu..u g thread...then get urself a pair of really good tweezers n tweeze the new strays to keep ur shape longer (n money in ur pocket longer..hehe)